اولین فراخوان مشارکت فرهنگی در محکومیت توهین به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) | به گزارش انجمن هنرهای تجسمی استان اردبیل اولین فراخوان مشارکت فرهنگی در محکومیت توهین به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) توسط روزنامه شارلی ابدو فرانسه مکتب همه انبیاى الهى از آدم تا خاتم بر محور و پایه محبت، بنا شده است و پایگاه اصلى حکومت اسلامى، عشق و علاقه مردم نسبت به پیشوایان دینى و رهبران امّت اسلامى است و پیشوایان بزرگ و معصوم اسلام نیز براى اینکه مردم با شیرینى محبت، زندگى و جامعه خود را شیرین و پر از محبت و عشق و علاقه کنند و از برکات این صفت الهى و نعمت بزرگ خدادادى بهره مند شوند، مردم را به محبّت و مهرورزى فراخوانده و راه و روش آن را عملا، به مردم نشان دادند، که نمونه هایى از آنها را در سیره نبی مکرم اسلام صلی الله علیه وآله وسلم وائمه هدی علیهم السلام می بینیم .
در عمل نیز آن بزرگواران بعد از خداوند متعال مهربانترین انسانها نسبت به موجودات دیگر به ویژه انسانها بودند. تا جایى که به خاطر محبت به مردم و عشق به آنان از همه چیز حتى جان خود گذشتند و شهید گشتند تا افراد جامعه را به سعادت ابدى برساند.
در مورد پیامبر اسلام(ص) در قرآن مى خوانیم :
عَزیز علیهِ ما عَنِتُّمْ حَریصٌ عَلیکم بِالمؤمنینَ رَئوفٌ رَحیم
ناراحتى هاى شما بر او گران است و نسبت به هدایت شما سخت علاقه مند است و نسبت به مؤمنان رئوف و مهربان است.
این عطوفت و مهربانى پیامبر صلی الله علیه و آله باعث شد که خود را در زحمت طاقت فرسا بیندازد و رنجهاى فراوان متحمّل شود. آرى پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و اهل بیت او به قدرى نسبت به مردم مهربان و دلسوز و علاقه مند بودند که حتى در لحظات آخر عمر – که هر کسى به فکر و اندیشه نجات خود است – به یاد امّت و گرفتارى هاى آنان بودند.
در حدیثى از امیر مؤمنان علیه السلام چنین آمده است:
آخرین چیزى که از پیامبر شنیده شد این بود که وقتى ملک الموت در آخرین لحظات، خدمت پیامبر براى قبض روح آمد، گفت: تو مخیّ هستى به لقاء پروردگار بروى یا در دنیا بمانى. پیامبر )ص( فرمودند: به سوى خدا نه به دنیا. بعد فرمودند: «أوصیکُم بالضعیفین خَیراً: الیتیمِ وَ المَملوکِ ». شمارا سفارش مى کنم به نیکى نسبت به یتیم و کسى که بنده دیگرى است و از خود مال و منالى و اختیارى ندارد.
از احادیث این مجموعه و احادیث دیگرى که در این موضوع آمده است به خوبى می توان دریافت که نخستین موجودى که باید انسان محبت او را در دل داشته باشد و به آن عشق بورزد، خالق هستى است که محبوب واقعى و اصلى اوست و انسانها هر چه دارند از اوست و او مهربانترین مهربانان است و در مرحله بعد پیامبر و جانشینان او که واسطه فیض الهى به بندگان هستند و در مرحله بعد انسانهاى مرتبط با اهل بیت علیهم السلام و صاحبان ایمان و تقوا.
امید است با شناخت محبوب حقیقى و محبوبان درگاه الهى بتوانیم با مهرورزى نسبت به آنان، خود نیز محبوب پروردگار جهانیان گردیم و به هدف عالى انسانى برسیم که همان عاقبت به خیر شدن است.
در سال گذشته نشریه معلوم الحال شارلی ابدو در جرمی بزرگ اقدام به نشر کاریکاتوری توهین آمیز به ساحت مقدس نبی مکرم اسلام صلی الله علیه وآله وسلم نمود که دراین بین، دلهای همه مسلمانان جهان و همه آزادیخواهان حقیقی را به درد آورد.
در اقدامی که همه دوستداران, واقعی حقوق بشر ومحبین وارادتمندان نبی مکرم اسلام صلی الله علیه وآله وسلم به شدت این حرکت موهوم و رذیلانه را محکوم نمودند. جامعه هنری کشور نیز ازاین خیل عظیم جانمانده واقدام به تولید محتوای طراحی شده به زبان هنر، برای محکوم کردن این اهانت و ایجاد یک جریان هنری در سطح کشور نموده است که با یاری خداوند، بتواند محتوای مناسبی برای تبلیغات و نمایشگاههای شهری و شبکه های اجتماعی اینترنتی بوجود آورد تا بدین وسیله بتواند با نمایش واقعیت پیامبر اکرم (ص)، دروغ بزرگ این روزنامه فرانسوی را در معرض دید جهانیان قرار دهد .
لذا و به همین منظور، مرکز فرهنگی تبلیغی نسیم اهل بیت (ع) با همکاری معاونت فرهنگی آستان مقدس احمدی و محمدی ( شاهچراغ ) (ع)و دانشگاه ارم شیراز، اقدام به یک فراخوان کشوری برای تولید پوستر در محکوم کردن این اهانت بزرگ نموده اند و از همه عزیزانی که دل در گرو محبت اهل بیت (ع) داشته و آزادی بیان غربی ها را یک دروغ بزرگ می دانند ، دعوت می کنند تا در این فراخوان ، همراه شوند .
باشد که این حرکت، پاسخی فرهنگی به جهانیان در اعلام بیداری وجدان و چشمان محبین اهل بیت (ع) باشد.
لذا شرایط ونحوه ارسال آثار به این فراخوان، به شرح زیر، تقدیم می گردد .
موضوع فراخوان :
محکوم کردن اهانت نشرکاریکاتور روزنامه فرانسوی شارلی ابدو به ساحت مقدس نبی مکرم اسلام صلی الله علیه وآله وسلم از
طریق فراخوان و دعوت سراسری (یران) برای تولید آثار فرهنگی در قالب طراحی پوستر و نشر آنها محور موضوعی فراخوان طراحی پوستر :
۱- نمایش سیره نبوی بعنوان رحمه للعالمین(پیامبر رحمت و مهربانی) و الگویی مناسب برای سبک بهتر زندگی (احادیث و آیات قرآنی در وصف پیامبر اسلام (ص) می تواند محور این موضوعات باشند)
۲- تاریخ زندگی حضرت محمد (ص) از کودکی تا بعثت و از بعثت تا رحلت (پیامبر بعنوان الگوی نیکو)
۳- کلید واژه های بیانات مقام معظم رهبری مانند جرم بزرگ ، استفاده ابزاری و یکطرفه و عوام فریبانه از آزادی بیان ،دشمنی با اسلام ومسلمین و سیاستهای ضد اسلامی صهیونیستها و دولتهای استکباری و….
۴- اخلاق و رفتار عملی پیامبراسلام و تاثیرآن در هدایت خلق عظیم
نکته : قالب تصویر وتصویرسازی بعنوان شاکله در طراحی پوستر ها، در اولویت محور موضوعی فراخوان می باشد.
شرایط شرکت در مسابقه:
۱- شرکت در این مسابقه رایگان و برای عموم آزاد است.
۲- تصویر، فرم و تصویر سازی بعنوان شاکله اصلی طراحی در پوستر ها توسط طراحان مد نظر قرار گیرد .
۳- مخاطبین این آثار فرهنگی ، مردم ایران و جهان می باشند . لذا عزیزان می توانند در متن پوسترهایشان علاوه بر زبان فارسی، از
زبانهای بین المللی رایج در جهان ( انگلیسی ، فرانسوی و یا آلمانی ) نیز استفاده کنند . ( متون غیر فارسی می بایست ترجمه متون فارسی پوسترباشند)
۴- محدودیتی در تعداد آثار ارسالی وجود ندارد.
۵- همه حقوق طراحی آثار بایستی متعلق به شخص شرکت کننده بوده و آثار مذکور باید اصل و غیرکپی باشند.
۶- دبیرخانه نمایشگاه مجاز است از آثار دریافتی، در فعالیت های نمایشگاهی، تبلیغاتی و انتشار در قالب های مختلف اعم از فضای مجازی ،سایتها وتبلیغات شهری و.. با ذکر نام صاحب اثر، استفاده نماید.
شرایط ارسال آثار:
- تصویر پوسترها در سایز ۷۰ * ۱۰۰ سانتی متر با رزولوشن DPI 300 و فرمت JPG و حجم کمتر از ۱۰ مگابایت باشند.
- پوسترها به صورت عمودی طراحی شوند.
- تکنیک و شیوه اجرای آثار آزاد است .
- نکته : به منظور برابری و رعایت عدالت در بخش داوری ، از نوشتن نام و نام خانوادگی و یا امضاء طراح روی پوستر خودداری کنید . قابل تذکر است که فایلهایی که منطبق با این بند نامگذاری نشوند ، در مسابقه شرکت داده نمی شوند .
- در پاسخ به ایمیلهای دریافتی، رسید دریافت ایمیل برای شما ارسال خواهد شد، لذا ایمیل هایی که پاسخ خودکار دریافت نکنند به دبیرخانه نرسیده است.
- بعلت ارسال پیام از سمت دبیرخانه فراخوان برای شما، بهتر است جهت دریافت این پیامها ، از ایمیل خودتان اقدام به ارسال آثارکنید.( اگر از یک کافی نت اقدام کردید ، از طریق ایمیل کافی نت نباشد) .
- فایل پوسترها می بایست به ایمیل Fhrahmat.ir@gmail.com ارسال شوند:
نکته : این موارد حتما دربخش توضیحات ایمیل ارسالی نوشته (تایپ) بصورت فارسی شود: - ۱- نام و نام خانوادگی :
- ۲- ملیت:
- ۳- کد ملی:
- ۴- نام و آدرس پستی دانشگاه یا موسسه حمایت کننده ( در صورت داشتن):
- ۵- آدرس ایمیل:
- ۶- شماره تماس :
دبیرفراخوان:
سید محمد یزدگردی
دبیر هنری:
محمد مهدی رودکی
دبیر اجرایی :
مهدی تقوافرد
هیئت انتخاب آثار:
• استاد علی خاکپور • استاد فرهاد نادری •استاد محمد مهدی رودکی
هیئت داوران:
• استاد دکتر شهریار اسدی • استاد دکتر محمد علی کریمی پور • استاد حجت مجرد
تاریخ های مهم فراخوان:
- زمان افتتاحیه و شروع ارسال آثار: ۲۷ / ۱۰ / ۹۹
- آخرین مهلت ارسال آثار: ۳۰ / ۱۱ / ۹۹
- داوری اولیه و انتخاب آثار راه یافته به فراخوان : ۱/ ۱۲ / ۹۹
- اعلام اسامی منتخبین و مراسم اختتامیه : ۵/ ۱۲ / ۹۹
- نکته : با توجه به پاندمی شیوع ویروس کووید ۱۹ ، تمامی مراحل افتتاحیه وانتخاب آثار وبرگزاری مراسم اختتامیه بصورت وبینار
آنلاین می باشد.
اهدای جوایز:
- به نفرات برتر منتخب توسط هیات داوران در این برنامه به رسم یادبود جوایز زیر اهدا می گردد .
- نفر اول :کارت هدیه مبلغ ۰۰۰ / ۰۰۰ / ۳۰ ریال و لوح یادبود وتندیس
- نفر دوم : کارت هدیه مبلغ ۰۰۰ / ۰۰۰ / ۲۰ ریال ولوح یادبود وتندیس
- نفر سوم : کارت هدیه مبلغ ۰۰۰ / ۰۰۰ / ۱۰ ریال ولوح یادبود وتندیس
دبیرخانه فراخوان به منظور اشاعه فرهنگ سیره نبوی بعنوان یک راهبرد موفق در طراحی سبک زندگی و همچنین شناساندن هر چه بیشتر پیامبر اکرم (ص) به مردم ایران و جهان ، قصد دارد در موارد زیر از پوسترهای دریافت شده در موارد زیر استفاده نماید :
- چاپ آثار در کتاب این فراخوان
- نمایش آثار در تبلیغات محیطی شهرهای ایران و خارج از ایران ( با ذکر نام هنرمند خالق اثر)
- نمایش آثار در سایت های معتبر نمایش پوستر در ایران و جهان (با ذکر نام هنرمند خالق اثر )
- نمایش آثار در سایت و شبکه های اجتماعی دبیرخانه فراخوان ( با ذکر نام هنرمند خالق اثر)
- امید است این قلیل فعالیتها مورد رضایت امام زمان (عج) قرار گیرد.
برنامه اجرای بشرح زیر است :
- زمان افتتاحیه و شروع ارسال آثار: ۲۷/۱۰/۹۹
- آخرین مهلت ارسال آثار: ۳۰/ ۱۱ /۹۹
- داوری اولیه و انتخاب آثار راه یافته به فراخوان : ۱/۱۲/۹۹
- اعلام اسامی منتخبین و مراسم اختتامیه : ۵/۱۲/۹۹
کسب اطلاعات بیشتر :
سایت جشنواره : www.fhrahmat.ir
اینستاگرام : fhrahmat@
تلفن تماس : ۰۱۶۷ ۵۷۶ ۰۹۰۴
بازدیدها: ۷