فراخوان طراحی و ساخت تندیس قائم مقام فراهانی و نیم تنه مولوی | سازمان زیباسازی شهر تهران در نظر دارد با هدف تجلیل از مقام والای مشاهیر و مفاخر و توسعه و تبیین نقش هنر مجسمه سازی در ارتقاء فرهنگ عمومی، طراحی و ساخت تندیس قائم مقام فراهانی ونیم تنه مولوی را اجرا نماید.
به گزارش انجمن هنرهای تجسمی استان اردبیل به نقل از گالری آنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان زیباسازی شهر تهران، از هنرمندان مجسمهساز دعوت می شود با ارائه طرحهای خود در این فراخوان مشارکت نموده و آثار پیشنهادی خود را در قالب تصویر ماکت و با رعایت شرایط زیر به این سازمان ارائه دهند.
ردیف | نام شخصیت | توضیحات( بهصورت مختصر) | محل نصب | ابعاد واقعی |
۱ | قائم مقام فراهانی | (۱۲۱۴ تهران – ۱۱۵۸اراک)سید ابوالقاسم قائم مقام مشهور به قائممقام فراهانی صدر اعظم ایران، سیاستمدار، ادیب، شخصیت برجسته و تأثیرگذار ایرانزمین در عرصه حکومت و سیاست و نیز ادب و هنر نیمه اول قرن سیزدهم هجری. او یکی از شخصیتهای صاحب اندیشه برای اداره امور حکمرانی محسوب میشد که به دنبال طرحی نو در تحولات ایران عصر قاجار بود. این ادیب دانا و سخنور چیرهدست، امور سیاسی را تا جایی که امکان داشت به خوبی اداره میکرد اما در نهایت مقهور استبداد پادشاهی و دسیسههای آشکار و پنهان درباریان شد. | خیابان کریمخان ابتدای خیابان قائم مقام فراهانی | تندیس با ارتفاع ۲،۵ متر طول(نشسته یا ایستاده) |
۲ | مولوی | (۶۷۲ قونیه – ۶۰۴ بلخ / ه.ق)جلالالدین محمد بلخی معروف به مولانا، شاعران ایرانی پارسیگوی است. در دوران حیات به القاب «جلالالدین»، «خداوندگار» و «مولانا خداوندگار» نامیده میشدهاست اشعار او بهطور گستردهای به بسیاری از زبانهای جهان ترجمه شدهاست. مولانا در آستانه ۴۰ سالگی عارف و دانشمند دوران خود بود و مریدان و عامه مردم از وجود او بهرهها میبردند.در این ایام شمس تبریزی با او دیدار کرد که از دوران آشنایی این دو و پس از آن، غیبت شمس تبریزی، روایتهای بسیاری وجود دارد. | خیابان مولوی تقاطع خیابان ولی عصر(عج) | نیم تنه با ارتفاع۱،۳۰ متر طول |
- مهلت ثبت نام تا تاریخ ۱ اسفند ماه ۱۳۹۹
نحوه ثبت نام و ارایه طرح:
- هنرمندان می توانند طی مدت زمان مشخص شده، با ارسال فرم های پیوست به شرح ذیل و به نشانی الکترونیکی farakhanart@gmail.comطرح خود را در قالب تعیین شده ارائه نمایند.
- ارسال فرم ثبت نام و تجربیات و فعالیتهای هنرمند بهصورت تایپ شده و امضا شده.
- ارسال تصویر از ماکت حجمی (با مقیاس برای اجرای اثر به ارتفاع ۴۰ سانتیمتر) با کیفیت مناسب ازجهات مختلف با فرمت JPG با رزولوشن ۳۰۰ dpi ( کیفیت تصاویر به جهت دیده شدن جزئیات تصاویر درهنگام داوری حائز اهمیت است)
- ارسال فرم ارائه توضیح و توجیه کامل طرح پیشنهاد شده به همراه مختصات و مشخصات اثر(جنس اثر، ابعاد اثر، تکنیک ساخت و ….)
نکات حائز اهمیت در ارائه طرح:
- طراحی و خلق اثر پیشنهادی می بایست بر مبنای زندگی نامه و نمادهای شخصیتی و محیطی ودوره زندگی هر یک از این شخصیتها انجام شود. همچنین استفاده از دست و موتیف هایی که می تواند بر زیبایی و ارتباط محتوایی اثر بیفزاید، در انتخاب طرح مورد توجه خواهد بود. لازم است هنرمندان مطالعات لازم را جهت اطلاعات بیشتر از بیوگرافی شخصیتها بهعمل آورند.
- تمرکز بر طراحی جزئیات ضروری فیگور، چهره و حالت هر شخصیت و اجتناب ازپرداختن به کلیات.
- بهکار گیری شخصیت پردازی و استفاده از تکنیک و دستاوردهای مجسمه سازی معاصر
- عدم استفاده صرف از روش سی ان سی و تراش سه بعدی و لزوم وجود ویژگی های تکنیکی، شخصی و حسی هنرمند.
- خلاقیت و نوآوری در برخورد با موضوع.
- اجرای طرح منتخب، پس از طی فرآیند کارشناسی اجرایی، قیمت گذاری و توافق نهایی با هنرمند و تأمین اعتبارات مورد نیاز صورت می گیرد.
- بر این اساس لازم است هنرمندان در مرحله اول و ثبت نام آثار خود تصویر ماکت اثر پیشنهادی خود را ارائه دهند و از ارائه ماکت به دبیرخانه اجتناب نمایند. در صورت لزوم در خصوص اخذ ماکت، با هنرمندان از سوی دبیرخانه تماس حاصل خواهد شد.
- طراحی پایه آثار متناسب با فرم تندیس یا نیم تنه و محل نصب ضرروی است.
- نتایج پس از زمان داوری از طریق سایت سازمان اعلام می گردد.
- انعقاد قرارداد، پس از طی فرآیند کارشناسی اجرایی، قیمت گذاری و توافق نهایی با هنرمند و تأمین اعتبارات مورد نیاز صورت میگیرد.
- داوری آثار ارائه شده توسط هیئت داوران مدعو از طرف سازمان زیباسازی انجام می شود.
- طرح منتخب ممکن است مشروط به بازنگری و اصلاح موردی و بررسی ماکت و سپس تایید نهایی باشد.
نشانی: تهران- پاسداران- میدان هروی- خیابان وفامنش- خیابان جمالی شرقی- مدیریت آثار حجمی سازمان زیباسازی شهر تهران (عمارت عین الدوله)- تلفن تماس ۴۷-۲۲۹۶۹۷۴۴
کسب اطلاعات بیشتر از فراخوان طراحی و ساخت تندیس قائم مقام فراهانی و نیم تنه مولوی
بازدیدها: ۸